Poliţiştii de la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei au făcut 32 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, la membrii unei grupări infracţionale suspectate de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, iar prejudiciul creat până în prezent a fost estimat la 200.000 de euro, a precizat Poliţia Capitalei.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma percheziţiilor vor fi audiate peste 20 de persoane, printre care şi generalul în rezervă Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, suspectat de favorizarea infractorului.

Generalul Radici a refuzat iniţial să deschisă uşa atunci când anchetatorii s-au prezentat la locuinţa acestuia pentru a-l conduce la audieri, însă, în cele din urmă, a acceptat să deschidă, înainte ca forţele de intervenţie să îi spargă uşa, au precizat sursele citate.

În acelaşi dosar este vizat şi un poliţist de la Secţia 5, suspectat de favorizarea infractorului, acesta fiind condus la sediul Serviciului Furturi Auto pentru a fi audiat, au mai spus sursele citate.

Gruparea infracţională suspectată de furturi de maşini de lux era formată din 26 de persoane şi luase loc grupării conduse de Sandu Geamănu.

Unul dintre liderii grupului era Liviu David, fratele lui Constantin David, condamnat în dosarul furtului maşinii lui Gigi Becali, au mai spus sursele citate.

“Hoţii îi urmăreau pe proprietari până când opreau fie să scoată bani de la ATM, fie să facă mici cumpărături. Dacă şoferii lăsau cheile în contact, în câteva secunde rămâneau pietoni”, au spus sursele citate.

Poliţiştii au adus la sediul Serviciului Furturi Auto şi două dintre presupusele victime ale hoţilor, care ar fi plătit sume de bani pentru a-şi recupera autoturismele şi nu au depus plângere la Poliţie. Întrebaţi de anchetatori, aceştia au spus că nu ştiu nimic despre hoţi, fapt pentru care pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru favorizarea infractorului, au mai spus sursele din rândul anchetatorilor.

Totodată, membrii grupării sunt acuzaţi şi de înşelăciune, pentru că ar fi achiziţionat mai multe maşini în leasing, după care le-ar fi falsificat actele şi le-ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă.

Ultima oră

Comentariul meu