363 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare cu predare în limba germană au fost depuse în Municipiul Sibiu pentru cele 250 de locuri disponibile, iar distribuirea acestora s-a făcut în urma unei probe de evaluare de competenţe lingvistice, desfăşurată în perioada 24-25 aprilie.

Din cei 113 copii care nu au obţinut un loc în clasele cu predare în limba germană, 11 cereri au rămas nesoluţionate, urmând să fie repartizaţi în cea de-a doua etapă de înscrieri în clase cu predare în limba română.

Inspectorul şcolar general, Ştefan Firu (foto), a declarat că decizia părinţilor de a-şi înscrie copii în clase cu predare în limbi străine este una pripită şi numărul mare de cereri de la Sibiu în acest sens a dat peste cap procesul de înscriere.

”Secţia germană ne-a dat peste cap pur şi simplu. N-aven săli de clasă, n-avem specialişti în domeniu. Şi nu este vorba numai că n-avem săli de clasă. Că poate mai formezi o clasă, poate mai găseşti un învăţător, o sală de clasă. şi nici părinţii nu se gândesc. Ce faci în a cincea cu ei. Acolo nu-ţi mai trebuie un învăţător, îţi trebuie un profesor de fizică, care predă în

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

înscrierea în clasa pregătitoare, cu predare în limba germană, a pus cele mai mari probleme la sibiu  înscrierea în clasa pregătitoare, cu predare în limba germană, a pus cele mai mari probleme la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu