Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii `Lucian Blaga` din Sibiu gazduieste astazi, pentru a treia oara consecutiv, Concusul National de Robotica RobotX 2013. In competitie s-au inscris echipe de studenti si elevi din patru centru universitare: Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca si Bucuresti. Castigatorii se vor califica in faza internationala, Eurobot, ce se va desfasura in Franta, in luna mai.

`Prin aceste concursuri vedem ceea ce am incercat sa dezvoltam in universitate si facultatea de inginerie, parteneriate cu mediul de afaceri si mediul industrial. Un alt fapt imbucurator este ca prin aceste concursuri am reusit sa atragem si elevii de liceu`, a declarat rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Acest concurs, fondat in 1998, a demarat in Romania in anul 2004 si este destinat echipelor de elevi si studenti. Spre deosebire de concursurile de roboti gen Sumo, robotii implicati in acest concurs trebuie sa fie constructivi si pacifisti, astfel ca o bruscare oricat de mica a adversarului este penalizata. In editia din acest an robotii trebuie sa poata participa la o `petrecere`, adica sa desfaca cutii cu bauturi, sa umfle baloane, sa puna cirese pe tort si sa stinga lumanari. Sibiul este reprezentat de patru echipe: trei ale facultatii de inginerie si una a Liceului

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

a inceput concursul national de robotica robotx 2013  a inceput concursul national de robotica robotx 2013

Ultima oră

Comentariul meu