Activitatea Serviciului Parcuri și Zone Verzi este intensă în această perioadă. Lucrătorii efectuează toaletarea arborilor și a gardului viu, completează cu plante bienale amenajările florale, plantează pomi și urmează să instaleze pe stâlpi ghivecele cu mușcate.

Un număr de 25.000 de plante bienale au fost plantate în acest început de primăvară pentru a le completa pe cele deja puse în teren în toamnă. De asemenea, au fost plantați 65 de pomi în diverse zone ale orașului.

O altă activitate importantă este aceea de cosire a vegetației. Acest tip de lucrare a fost executat până în prezent pe Bulevardul Corneliu Coposu, în Parcul Astra, în Piaţa Unirii, în Parcul Sub Arini şi în curtea grădiniţelor şi şcolilor, precum şi în zonele verzi din preajma blocurilor. Această activitate va continua pe tot parcursul sezonului cald pentru a oferi un aspect îngrijit zonelor verzi.

O nouă zonă verde pe strada Nicovalei

Pe lângă întreținerea zonelor verzi existente, municipalitatea a creat o nouă zonă verde în cartierul Lazaret, pe strada Nicovalei. Aici s-a plantat gard viu pe o porţiune de aproximativ 500 de metri, s-au plantat 30 de pomi şi 100 de fire de trandafir.

Vazele decorative din sensurile giratorii reprezintă un element nou pentru zonele verzi. Aproximativ 60 de vaze cu flori au fost instalate în teren în această primăvară.

La începutul lunii mai echipele de lucru  vor amplasa pe stâlpi 5.000 de muşcate. Ghivecele cu mușcate vor înfrumuseța zonele centrale ale orașului, dar și principalele artere din oraș.

Fântânile arteziene au fost puse în funcțiune

Din cele 13 fântâni existente în oraş, până în prezent au fost puse în funcțiune nouă: cea din Piaţa Mare, cele din Parcul Sub Arini, Parcul Terezian, Parcul Tineretului, cea de pe strada Nicolae Bălcescu, cea din giratoriul din Piața Aurel Vlaicu, cea din Piaţa Schiller şi cea de pe strada Dealului. Celelalte patru fântâni vor fi puse în funcțiune în scurt timp, după efectuarea reparațiilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu