Aceasta salata are atat de multe componente delicioase: sunca sarata, piept de pui suculent, crutoane crocante si un sos cremos.
Ingrediente:
Pentru salata:
-4 felii de speck (sau prosciutto)
-2 bucati de piept de pui, fara oase si piele
– un cub de unt
-2 felii groase de paine alba, taiate cuburi
-2 salate (laptuca cos)
Pentru sos:
-2 catei de usturoi
-75ml vin alb
-2 oua, de la care folosim doar galbenusul
-1 file de ansoa
-75g parmezan, ras
– 150ml ulei de masline extra virgin
-2 lingurite mustar de Dijon
-sare si piper
Metoda de preparare:
Se incalzeste prima data gratarul. Apoi se pune speck-ul sau proscuitto pe o foaie de copt si se lasa sub grill timp de 3-4 minute sau pana se rumeneste. Apoi se scoate si se pune pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie pentru a se scurge.
Se taie pieptul de pui pe la mijloc, pentru a forma o singura bucata plata mare. Se adauga peste el, dupa gust, sare si piper negru si se unge cu ulei de masline.
Se incalzeste o tigaie apoi se pune pieptul de pui in ea si se lasa la foc 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand este rumenit. Se incalzeste o alta tigaie si se adauga untul si apoi painea taiata cuburi.
Se …
Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro