Aceasta salata are atat de multe componente delicioase: sunca sarata, piept de pui suculent, crutoane crocante si un sos cremos.

Ingrediente:

Pentru salata:

-4 felii de speck (sau prosciutto)

-2 bucati de piept de pui, fara oase si piele

– un cub de unt

-2 felii groase de paine alba, taiate cuburi

-2 salate (laptuca cos)

Pentru sos:

-2 catei de usturoi

-75ml vin alb

-2 oua, de la care folosim doar galbenusul

-1 file de ansoa

-75g parmezan, ras

– 150ml ulei de masline extra virgin

-2 lingurite mustar de Dijon

-sare si piper

Metoda de preparare:

Se incalzeste prima data gratarul. Apoi se pune speck-ul sau proscuitto pe o foaie de copt si se lasa sub grill timp de 3-4 minute sau pana se rumeneste. Apoi se scoate si se pune pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie pentru a se scurge.

Se taie pieptul de pui pe la mijloc, pentru a forma o singura bucata plata mare. Se adauga peste el, dupa gust, sare si piper negru si se unge cu ulei de masline.

Se incalzeste o tigaie apoi se pune pieptul de pui in ea si se lasa la foc 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand este rumenit. Se incalzeste o alta tigaie si se adauga untul si apoi painea taiata cuburi.

Se

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

Salata Caesar cu pui  Salata Caesar cu pui

Ultima oră