Un prim grup de 11 muncitori sud-coreeni a parasit sambata complexul industrial intercoreean Kaesong, amplasat pe teritoriul nord-coreean, iar un al doilea convoi, format din 116 muncitori, ar urma sa evacueze zona in a doua parte a zilei si sa se intoarca de asemenea in Coreea de Sud, a anuntat guvernul de la Seul, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Cele 48 de persoane ramase – in principal functionari care gestioneaza complexul, specialisti in domeniul telecomunicatiilor si electricieni – vor fi evacuate luni, potrivit Ministerului Unificarii de la Seul.

Aceasta retragere provoaca mari dubii in ceea ce priveste viitorul complexului industrial, simbolul eforturilor de reconciliere intercoreeana.

Companiile sud-coreene instalate in acest complex s-au declarat consternate de aceasta evacuare, decisa in ajun de Seul, dupa ce Coreea de Nord a respins ultimatumul sud-coreean pentru relansarea dialogului.

Dupa inghetarea relatiilor bilaterale, in 2010, complexul industrial Kaesong a continuat sa ramana deschis, cu exceptii rare si de scurta durata. Insa, din 3 aprilie Coreea de Nord le-a interzis sud-coreenilor accesul in complex, chiar daca acesta constituie o importanta sursa de venituri pentru regimul lui Kim Jong-Un, izolat pe plan international.
Foto: Agerpres

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

coreea de nord: a inceput evacuarea muncitorilor sud-coreeni de la complexul industrial intercoreean kaesong  coreea de nord: a inceput evacuarea muncitorilor sud-coreeni de la complexul industrial intercoreean kaesong

Ultima oră

Comentariul meu