Judetele din Regiunea Centru au exportat anul trecut marfuri in valoare totala de peste sase miliarde de euro, cea mai ridicata valoare, de aproape doua miliarde de euro, fiind inregistrata de Brasov, la polul opus situandu-se Harghita, cu aproximativ 268 de milioane de euro. Intre judetele componente ale regiunii, Brasovul a avut o pondere de 32,5% in totalul exporturilor, fiind urmat de Sibiu- cu 30,3%, Alba – cu 15%, Mures – cu 13,3%, Covasna – cu 4,5%, si Harghita -, cu 4,4%, potrivit unui raport transmis joi Agerpres de Directia Regionala de Statistica Alba.
Pe principalele sectiuni, se remarca grupa masini, aparate si echipamente electrice, care participa cu 29,7% la totalul exporturilor din regiune (aproape 1,8 miliarde de euro), mijloace de transport – 12,4% (peste 749 milioane de euro), lemn si articole din lemn – 11,9% (circa 721 milioane de euro) si textile si articole din textile – 11,3% (peste 680 milioane de euro).
In ceea ce priveste importurile realizate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru, acestea au fost in 2012 de peste 5,7 miliarde de euro. Judetul Brasov a inregistrat cea mai ridicata valoare, de 1,9 miliarde de euro, iar cea mai scazuta valoare, de aproape 285 milioane de euro,

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

statistica: brasovul exporta cu 2,1% mai mult decat sibiul  statistica: brasovul exporta cu 2,1% mai mult decat sibiul

Ultima oră

Comentariul meu