Începând cu luna aprilie 2013, sibienii care deţin deşeuri electrice şi electrocasnice (DEEE) grele sau voluminoase au la dispoziţie un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu.

Serviciul este oferit de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu și este un serviciu gratuit şi permanent de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) de la domiciliu sau de la sediul firmei.

Serviciul de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice (DEEE) de la domiciliu funcţionează pe bază de programare telefonică la un call-center care planifică ridicarea acestor produse. Cetăţenii, instituţiile publice, operatorii economici care vor să se debaraseze în mod corect şi responsabil de echipamentele electrice uzate, sunt invitaţi să apeleze următoarele numere de telefon: 0800444800, apelabil gratuit între orele 9.00-17.00, de luni până sâmbătă, respectiv 0744500006, disponibil în intervalul orar 9 – 16, de luni până sâmbătă. Ridicările de la domiciliu sau de la sediul firmelor se efectuează într-un cadru organizat, lunar.

Ridicarea și transportul obiectelor electrice şi electrocasnice ieşite din uz se va face pe baza programărilor adunate în decursul unei luni, în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni. Astfel, sâmbătă, 27 aprilie 2013, în Municipiul Sibiu, are loc prima astfel de acțiune. Programul preluării acestor deşeuri este 10 – 16.

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu municipalitatea sibiană, implementează acest sistem pentru a veni în sprijinul cetăţenilor. Este practic o acțiune care completează campaniile de colectare punctuale, dar și curăţenia de primăvară, curaţenia de toamnă, precum şi acţiunile pe care Asociaţia RoRec le desfăşoară periodic în Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu