Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 cepe roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 2 vinete
  • 2 arderi graşi
  • 500 g suc de roşii
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare şi piper

Preparare:

  • Curăţaţi legumele. Tăiaţi ciupercile, cartofii, cepele şi vinetele felii. Tăiaţi ardeii şi usturoiul mărunt.
  • Fierbeţi 10 minute cartofii. Lăsaţi-i la răcit.
  • Prăjiti vinetele în ulei. Lăsaţi-le la răcit pe un şervet de hârtie absorbant.
  • Încălziţi cuptorul la 180°C.
  • Turnaţi putin ulei într-o cratiţă mai adâncă, aşezaţi un strat de cartofi, apoi altul de ceapă, unul de vinete, unul de ardei gras şi aşa mai departe, până terminaţi toate legumele. Adăugaţi sucul de roşii şi usturoiul tăiat mic, puneţi oală cu capac la cuptor 30-40 de minute. Adăugaţi sare şi piper după gust.

Poftă bună!

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

poezie în bucătărie 127: ghiveci de vinete, cartofi şi ciuperci – de post  poezie în bucătărie 127: ghiveci de vinete, cartofi şi ciuperci – de post

Ultima oră

Comentariul meu