Joi, 25.04.2013, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată  la Curtea de Apel Alba Iulia 14 inculpaţi dintre care 12 în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Gruparea Cămătarilor din Sibiu”.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani.

Primul termen de judecată în acest dosar este stabilit pentru data de 23.05.2013.

Astăzi, 26.04.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus menţinerea măsurii arestării preventive a celor 12 inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Gruparea Cămătarilor din Sibiu”, în urma verificării din oficiu  a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive.

Prin urmare, cei 12 inculpaţii printre care se află şi notarul Mărginean Răzvan Emilian vor fi judecaţi în stare de arest preventiv iar instanţa va verifica periodic, în cursul judecăţii, legalitatea si temeinicia măsurii, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 13.11.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile a 7 inculpaţi (printre care şi un notar din Sibiu), acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, cămătărie şi spălare de bani.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a rămas definitivă prin respingerea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recursului declarat de inculpaţi iar măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv pe parcursul urmăririi penale.

În data de 06.03.2013 Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la încă 5 inculpaţi cercetaţi în legătură cu aceleaşi fapte.

 

Ultima oră

Comentariul meu