Crima din Valea Viilor a cutremurat toată suflarea așezării. Un  bărbat de 65 de ani a fost omorât de către cel cu care sora sa trăia de mai mult timp. Criminalul, un bărbat de 45 de ani, l-a lovit în cap cu toporul pe fratele concubinei sale. Cei doi au consumat alcool, iar după aceea a izbucnit un scandal spontan, iar de aici până la crimă nu a mai fost decât un pas.

Certurile dintre cei doi bărbați erau la ordinea zilei și cunoscute de toți vecinii din Valea  Viilor. Aceștia povestesc că în ultimele zile, cei doi au preparat alcool cu ajutorul unei instalații specifice și au  fost mai tot timpul băuți. Chiar și așa oamenii sunt îngroziți de crima care a avut loc în comunitatea lor.

”I-am cunoscut. Am fost la serviciu și mi-a dat vărul meu telefon. Mi-a spus că a fost o tragedie în sat care s-a întâmplat pe neașteptate. Spun vecinii că ieri și alalteieri au făcut ceva vinars. Se vede și unde au aruncat resturile. Și de acolo ce știu eu ce au făcut. S-au certat, neînțelegeri cu banii și una alta. Și s-a ajuns la tragedia asta care este. Așa mai strigau unul la celălalt, dar noi nu i-am băgat în seamă”, a povestit un vecin.

A dormit după ce a făcut crima

Ancheta a scos la iveală faptul că criminalul și-a ucis victima cu o seară înainte, iar apoi a dormit liniștit până a II-a zi când a plecat de acasă la Mediaș. LA fel de liniștit s-a și întors în sat unde l-a găsit într-o baltă de sânge pe cel pe care l-a ucis cu toporul. Cu mustrări de conștiință criminalul i-a povestit la un vecin ce a făcut, iar acesta a sunat la 112.

”De fapt este o infracțiune de omor cu o faptă conflictuală pre existentă și consumul de alcool. Cumnații între ei. Victima 45 de ani, autorul 65 de ani. O altercație care a degenerat rapid în acte de violență, așa încât autorul a lovit victima de câteva ori în cap cu un topor. Deși a realizat că starea de sănătate era deosebit de precară și necesita ajutor medical urgent, nu i-a acordat niciun sprijin. Practic l-a lăsat în locul în care a fost lovit. El a dormit până dimineața. Dimineața a plecat în municipiul Mediaș și s-a reîntors în jurul orelor 14.00, găsind victima decedată”, a explicat Ioan Boțoc – procuror de caz.

YouTube video

Criminalul a fost audiat toată noaptea de anchetatori pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc crima. Acum va petrece ani grei după gratii pentru fapta sa.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. articol de 2 lei, ziaristi de 2 lei, deci criminalu are 65 de ani si victima 46, corectati in articol ziaristii lu peste