Programul Rabla 2013 a fost lansat in dezbatere publica, prilej cu care Ministrul Mediului, Rovana Plumb, impreuna cu presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, au tinut o conferinta de presa in care au facut publice noi informatii despre program.

Pana in data de 22 aprilie au fost asteptate pareri si sugestii privind programul astfel incat dupa aceasta data sa fie validati colectorii si dealerii auto iar la data de 15 mai sa poata incepe distribuirea tichetelor.

REMAT-urile care colecteaza masinile date la casat, producatorii si dealerii auto isi vor putea depune dosarele pentru a se inscrie in Programul Rabla din 2013 incepand cu data de 22 aprilie.

Iata ce este important de stiut pentru cei care planuiesc sa profite de ceea ce ofera Programul Rabla 2013:

In primul rand, la acest program, pot participa persoanele fizice si juridice care detin autoturisme sau autoutilitare cu vechime mai mare de 10 ani dar si institutiile publice care au aceleasi categorii de vehicule cu vehime mai mare de 5 ani.

Proprietarul masinii casate va primi toate actele necesare precum certificatul de distrugere, de radiere si tichetul valoric in termen de 10 zile. In ceea ce priveste REMAT-ul, are la dispozitie 30 de zile de la momentul in care primeste tichetele de la AFM sa le distribuie. Cei care si-au dus vechiul automobil la casat, au la dispozitie 45 de zile de la eliberarea tichetului pentru a-l depune la dealerul auto de la care au decis ca doresc sa achizitioneze noua masina. Mai departe, dealerul auto va trebui ca in 90 de zile de la primirea tichetului sa furnizeze masina noua, insa, nu trebuie sa depaseasca data de 20 noiembrie, atunci cand se incheie programul Rabla 2013.

In acest an vor fi distribuite 20.000 de tichete in valoare de cate 1.500 euro (6.500 lei), adica, in total, 30 de milioane de euro. Dintre tichete, emise o singura data anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi decontate, la achizitionarea unei masini noi, pana la 20 noiembrie. Cumparatorii de autoturisme noi nu vor mai avea posibilitatea unei reduceri mai mari, prin prezentarea mai multor vouchere. Totodata, cei care isi vor achizitiona masini electrice vor beneficia de un bonus suplimentar de 2.500 de euro.

Sursa : www.autovit.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu