Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru incompatibilitate, reprezentanţii Agenţiei constatând faptul că acesta deţine, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. Apă Canal S.A. Sibiu din 30 aprilie 2009 până în prezent şi S.C. Pieţe S.A., începând cu 05 august 2010 până în prezent.

Reprezentanţii ANI transmit că se încalcă, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit legii „funcţia de primar şi viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

primarul klaus iohannis, declarat de agenţia naţională de integritate în incompatibilitate, din nou  primarul klaus iohannis, declarat de agenţia naţională de integritate în incompatibilitate, din nou

Ultima oră

Comentariul meu