Rectorul Ioan Bondrea a spus ca exista aspecte ale regionalizarii care il sperie. Presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, a propus ca Sibiul si Brasovul sa-si faca propriile regiuni. Emil Hurezeanu a spus, sincer, ca Sibiul nu va fi capitala regionala. Senatorul Nicolae Neagu a tras concluzia: negocierile se vor transa `in ultima noapte, dupa ce va canta cocosul`.

Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga a gazduit in aceasta dupa-amiaza o dezbatere cu tema “Sibiul si regionalizarea administrativa: perspective si oportunitati`. Evenimentul a avut invitati atat din mediul academic, cat si din cel politic sau din administratia publica. Cuvantul de deschidere a apartinut rectorul ULBS care a declarat ca regionalizarea ar trebui facuta, in primul rand, in folosul oamenilor. `Regionalizarea ar trebui sa vizeze cateva lucruri importante, dincolo de acest cadru pe care il creeaza politicienii. Decizia politica va fi hotaratoare, in acelasi timp, efectul social va fi important si il vom resimti cu totii. Ca cetatean al Romaniei mi-as dori ca dincolo de patimile politice aceasta regionalizare sa aiba si un efect benefic asupra populatiei. Ma sperie situatia in care aceasta regionalizare o sa fie veriga birocratica`, a spus rectorul Ioan Bondrea.

Sibiul cu regiunea lui,

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

dezbatere academica la ulbs pe tema regionalizarii. `sibiul nu o sa fie capitala regionala!`  dezbatere academica la ulbs pe tema regionalizarii. `sibiul nu o sa fie capitala regionala!`

Ultima oră

Comentariul meu