Buzunarele goale ale grecilor traverseaza mari si tari, pana in punga oierilor din Marginimea Sibiului. Pentru ca piata elena era principala lor destinatie externa, inainte de Sarbatorile Pascale, proprietarii de oi din Sibiu spun ca vor avea probleme mari anul acesta. Ca sa-si acopere pierderile, oierii ar trebui sa creasca pretul cu mai mult de 25 de procente, ceea ce nu vor face, ca sa nu fie nevoiti sa arunce carnea de pe tarabe.

Pentru ca Pastile sunt, anul acesta, destul de tarziu, mieii au avut timp berechet sa treaca de 20-25 de kilograme. Un miel in viu costa in jur de 200-250 de lei.

Chiar daca preturile sunt comparative cu cele din anii trecuti, vanzarea este slaba. Grecii erau principalii clienti ai ciobanilor din Marginimea Sibiului, insa, anul acesta, cererea de pe piata elena este aproape inexistenta. "De Pasti, grecii o sa manance anul acesta varza cu curechi, pentru ca n-o sa-si permita sa cumpere carnea de miel. Deci cererea este foarte scazuta, la ora aceasta, si pe piata europeana", spune presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bovine si Ovine, Marcel Andrei.

Oierii se plang ca nici in Turcia nu mai pot exporta, pentru ca exista un blocaj in comunicarea dintre ministerele de

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

cum ajunge criza din grecia, la oierii din marginime  cum ajunge criza din grecia, la oierii din marginime

Ultima oră

Comentariul meu