Scortisoara macinata, sub forma de baton sau ca ulei esential, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului si ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibreaza glicemia, stimuland insulina si joaca si un rol important in prevenirea diabetului.

Scortisoara se claseaza printre alimentele care contin cei mai multi oxidanti. Scortisoara ajuta in lupta impotriva imbatranirii datorate stresului si reda stralucirea pielii obosite. Exista suplimente alimentare sub forma de capsule cu scortisoara care sunt foarte usor de folosit.

Foarte cunoscuta pentru proprietatile sale antivirale si antimicrobiene, scortisoara stimuleaza functionarea sistemului imunitar. Scortisoara ajuta cu succes la inlaturarea frisoanelor, iar combinata cu miere de albine, scortisoara e un aliat pretios in lupta cu raceala si gripa. O infuzie de scortisoara, indulcita cu zahar, consumata de trei ori pe zi aduce relaxare si tonus.

Uleiul esential de scortisoara are efect asupra a 99,% dintre microbi, fiind eficient chiar si asupra celor rezistenti la antibiotice. Este perfecta pentru tratarea racelilor, guturaiului si gripei. O picatura de ulei de scortisoara, de trei ori pe zi, in putina miere de albine, are efect rapid.

Cateva picaturi pot fi folosite in

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

scortisoara  scortisoara

Ultima oră

Comentariul meu