Consiliul Judeţean Sibiu doreşte să încurajeze practicarea sportului de masă şi sprijină în acest sens organizarea în data de 1 mai a două competiţii sportive.

Primul eveniment care va debuta anul acesta este Concursul de ciclism aşezat sub deviza „Criteriul primăverii”. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Pro Cycling, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu şi al unor sponsori. Această competiţie sportivă îşi propune să reunească la start circa 200 de participanţi din toate categoriile socio-profesionale: elevi, muncitori, specialişti în diverse domenii, intelectuali.

Startul tehnic este programat la ora 10, din dreptul Hotelului Hilton. Traseul pe care se va desfăşura concursul de biciclete este de la ieşirea din Sibiu/parcarea de la Grădina Zoologică – Răşinari – podul peste pârâul Șteaza – Deal Mănăstire Răşinari – Poplaca – cu sosire la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi are o lungime de aproximativ 18 km. Organizatorii speră că traseul va putea fi parcurs în circa o oră, dar competiţia va rămâne deschisă până la ora 12.

Înscrierile se pot face pe site-ul www.bikeromania.ro, la magazinul Action Sport de pe Calea Dumbrăvii sau în 1 mai în zona de start. Tinerii sub vârsta de 18 ani trebuie să aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal.

La sosire, în dreptul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, toţi bicicliştii vor primi câte un tricou inscripţionat cu mesajul „Mişcare pentru sănătate”, iar primii clasaţi vor fi premiaţi cu trofee.

Cel de-al doilea eveniment sportiv este Crosul Primăverii. Evenimentul se desfăşoară cu scopul de a sensibiliza autorităţile locale să amenajeze o pistă pentru biciclete spre Răşinari-Poplaca, în continuarea celei care se termină la Grădina Zoologică.

Crosul va începe la ora 10.30 şi se va desfăşura pe acelaşi traseu cu concursul de ciclism. Prima oprire pentru cei care nu mai pot continua cursa va fi la Fabrica Dumbrava, după 2, 5 km de la start. De aici vor fi organizate ştafete pe distanţe între 2 – 2, 5 km.

 

Ultima oră

Comentariul meu