Ziua Forţelor Terestre ale României a început la Sibiu în faţa ”Monumentului ostaşului din toate timpurile” din faţa Cercului Militar, cu primirea prefectului Ovidiu Siterlli de către Garnizoana Sibiu şi intonarea Imnului României.

Ziua Forţelor Terestre ale României se sărbătoreşte în fiecare an odată cu celebrarea Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruinţă şi patronul spiritual al armatei române.

”Astăzi aniversăm Ziua Forţelor Terestre, odată cu celebrarea Sfântului Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Aici în faţa Cercului Militar au loc depuneri de coroane şi alocuţiuni ale oficialităţilor locale, după care, începând cu ora 11:30 va avea loc Ziua Porţilor Deschise în Academia Forţelor Terestre, unde vom avea parte de vizitatori ai comunităţii locale şi din ţară, vom prezenta misiunea, tehnica militară şi studenţii Academiei, iar de la ora 13 va avea loc o lansare de carte, ”Pe când statuia era om”, o bibliografie a prof. Nicolae Uscoi”, a declarat rectorul Academiei Forţelor Terestre, general de brigadă Nicolae Bîrsan.

După slujba religioasă, au luat cuvântul oficialităţile oraşului.

”Este o onoare deosebită pentru mine să iau cuvântul astăzi aici la această manifestare importantă pentru Forțele Terestre ale României și pentru garnizoana Sibiu. Spun acest lucru pentru că știm că în Garnizoana Sibiu, cea

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ceremonial militar cu depuneri de coroane cu ocazia zilei forţelor terestre  ceremonial militar cu depuneri de coroane cu ocazia zilei forţelor terestre

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu