Deşi în perioada 22-27 aprilie, ţările din Europa marchează Săptămâna de vaccinare, în cadrul căreia este promovată vaccinarea copiilor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu anunţă că nu există pe stoc nici vaccinul Hexavalent, nici Pentaximul.

Şeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Sibiu, dr. Georgeta Marga, spune că este cea de-a doua criză de vaccin din acest an şi informaţiile primite iniţial de la Ministerul Sănătăţii (MS) indicau că nu vor fi probleme în refacerea stocurilor până luni, 22 aprilie.

”În cursul săptămânii trecute s-au epuizat stocurile DSP pentru vaccinul Hexavalent şi pentru vaccinul Pentaxim. În prezent aşteptăm şi deja am primit informaţii de la Centrul de Control şi de la Ministerul Sănătăţii că sunt în curs de aprobare stocurile deja existente la Unifarm pentru a fi distribuite pe judeţe pentru vaccinarea copiilor mici. Deocamdată sperăm ca această perioadă de aşteptare să fie scurtă. Informaţia primită iniţial spunea că până în această săptămână vom avea vaccinul la DSP şi aşteptăm decizia Ministerului Sănătăţii”, a declarat dr. Georgeta Marga.

Vaccinul Hexavalent se administrază copiilor la patru şi la 12 luni pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, pertusisului, hemofilus influentă, hepatiei B şi poliomielitei, iar Pentaximul, care conţine aceleaşi componente, mai

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

dsp sibiu anunţă: vaccinurile pentru copii hexavalent şi pentaxim lipsesc  dsp sibiu anunţă: vaccinurile pentru copii hexavalent şi pentaxim lipsesc

Ultima oră

Comentariul meu