Diagnosticarea bolii Lyme nu mai poate fi făcută în prezent din cauză că s-au epuizat chiturile pentru diagnosticare Western Blot. În această situaţie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a hotărât ca medicii să treacă la administrarea de medicamente dacă pacientul înţepat de căpuşe are simptome care să indice prezenţa bacteriei Borellia.

”Trebuie să vă spun că medicul clinician nu aşteaptă rezultatele de laborator. Din clipa în care a văzut o simptomatologie sugestivă pentru boala Lyme, începe tratamentul. Dacă noi ne-am strădiut, la DSP Sibiu, să avem pe plan local testare Eliza. Am avut până în luna februarie posibilitatea de a avea şi confirmările de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, iar după această dată nu s-au mai putut face testări. Avem în așteptare 22 de seruri care aşteaptă diagnosticare Western Blot. Se estimează (data la care se pot face din nou diagnosticări n.r.) începutul lunii iunie”, a declarat şeful Compartimentului de Epidemiologie, dr. Georgeta Marga.

Georgeta Marga a solicitat ajutorul financiar al populaţiei pentru imprimarea de materiale informative despre Boala Lyme, întrucât programele de sănătate nu au mai primit finanţarea anul acesta şi pentru aceste informări cu rol de prevenţie.

”Finanţările pentru programele de sănătate publică din acest

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

dsp nu mai poate diagnostica boala lyme din cauza lipsei de kituri. peste 20 de cazuri în aşteptare  dsp nu mai poate diagnostica boala lyme din cauza lipsei de kituri. peste 20 de cazuri în aşteptare

Ultima oră

Comentariul meu