Mașini de epocă și extrem de frumoase, au fost vedetele unei Retro Parade a Primăverii care a avut loc azi în Centrul Istoric al Sibiului. Aproximativ 30 de vehicule, unele vechi de aproape 100 de ani au fost expuse în unul din cele mai vizitate locuri din urbea de pe Cibin.

Evenimentul care marchează 15 ani de activitate neîntreruptă a acestui club auto este primul din acest an. Tocmai de aceea bucuria revederii a celor ce dețin astfel de mașini de colecție a fost una foarte mare. Fiecare participant și-a lustruit mașina și a expus-o în fața celor care au avut drum prin Piața Mică a Sibiului. Vizitatorii au fost încântați de bijuteriile pe patru roți, mulți fotografiindu-se lângă sau chiar în interiorul acestora.

”Sunt extem de frumoase. Îți vine să te apuci să faci școala de șoferi ca să conduci așa ceva. Cei care le au merită tot respectul pentru că își investesc bani într-o astfel de pasiune. Mie îmi plac extrem de mult și e o bucurie și un adevărat răsfăț să văd astfel de mașini. Mă bucur că am avut o astfel de ocazie”, a spus o turistă venită din București pentru a petrece un weekend relaxant în Sibiu.

Proprietarii vehiculelor expuse au mărturisit că merită tot efortul din lume să își investească banii și timpul în ținerea în viață a unor astfel de automobile. Fiecare participant la expoziție a fost încântat de mașina expusă în fața curioșilor și pasionaților de astfel de evenimente. ”Pentru noi e o plăcere să venim la astfel de evenimente. Normal că suntem fiecare mândrii de mașinile noastre”, a spus Andy Fazekaș, participant la parada.[nggallery id=993]

Organizatorii spun că expoziția de azi este doar una de încălzire pentru evenimentele care vor urma să aibă loc în acest an la Sibiu, un oraș în care comunitatea de deținători de mașini retro și de epocă este una destul de însemnată.

Retro parada primăverii s-a încheiat cu o plimbare a mașinilor expuse spre o locație din Mărginimea Sibiului. Participanții au zăbovit la Sibiel preț de câteva ore, acolo unde au purtat discuții legate de problemele pe care fiecare le-a întâmpinat în ultima vreme cu mașinile.

Ultima oră

Comentariul meu