Activitatea socială a Arhiepiscopiei Sibiului şi Înalt Prea Sfinţiei Sale, Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, specifică şi premergătoare Sărbătorii Paştelui, debutează duminică, 21 aprilie, cu creştinarea a șase copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 18 ani.

Potrivit reprezentanților Arhiepicopiei Sibiului, credincioșii au răspuns pozitiv la inițiativa bisericii de a-i creștina pe acești copii și comunitatea s-a angajat să le fie îndrumător spiritual.

”Activitatea socială pe care ÎPS o desfășoară prin Biroul de Asistență Socială începe cu botezarea unui număr de șase copii în Parohia de la Dealul Ocnei, șase copii din familii deosebit de sărace. Noi am făcut un apel către credincioși care s-au oferit să îi creștineze pe acești copii. Ei se ocupă nu numai de creștinare și chiar le oferă familiilor cele necesare pregătirii Sfintelor Paști. Biserica din Dealul Ocnei, de la Viile Sibiului, împreună cu preotul de acolo, eu și nașele respective vom derula această activitate”, a declarat consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, Nicolae Rusu.

La creștinarea celor șase suflete ar putea participa chiar ÎPS Laurențiu Streza. În plus, Mitropolia Ardealului face apel la credincioșii care au posibilitatea să ia în plasament în această perioadă copii abandonați în aceste centrele de plasament.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

şase copii din familii sărace vor fi creştinaţi în săptamâna dinaintea floriilor de arhiepiscopia ardealului  şase copii din familii sărace vor fi creştinaţi în săptamâna dinaintea floriilor de arhiepiscopia ardealului

Ultima oră

Comentariul meu