Reteta se face uşor şi repede. Atenţie, din aceste ingrediente realizaţi 2 kg de îngheţată. Puteţi să o păstraţi în congelator mai multă vreme, eu o congelez în forme individuale de silicon. După două zile, scot formele şi împachetez îngheţata în pungi mici de plastic.

Ingrediente

1 kg de căpşuni coapte

500 g de zahăr brun

500 g de smântână pentru frişcă

sucul de la o lămâie

Preparare

Spălaţi fructele uşor. Tăiaţi frunzele şi codiţele.

Mixaţi într-un robot căpşunile, zahărul şi sucul de la lămâie până obţineti un suc mai gros.

Transformaţi smântâna în frişcă.

Adăugaţi încet sucul în frişcă, amestecând cu ajutorul unei spatule sau unei linguri de lemn de jos în sus.

Vărsaţi îngheţata în două forme de chec sau în ce formă doriţi.

Puneţi îngheţata la congelator timp de 24 de ore. Serviţi.

Poftă bună !

(Reţetă de Nathalie Beauvais)

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Poezie în bucătărie 126: Îngheţată de căpşuni  Poezie în bucătărie 126: Îngheţată de căpşuni

Ultima oră

Comentariul meu

Publică