Cu câteva zile înainte de finalizarea perioadei de înscrieri în clasa pregătitoare, şapte şcoli din municipiul Sibiu şi-au ocupat toate locurile puse la dispoziţie pentru anul şcolar 2013-2014, pentru clasa pregătitoare, potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu.

Inspectorul specializat în învăţământul primar, Diana Bucuţă, a declarat că şcolile care deja şi-au epuizat numărul de locuri pentru clasa pregătitoare, la toate limbile de predare, sunt Octavian Goga, I.L. Caragiale, Nicolae Iorga, Regele Ferdinand, Şcoala nr. 18, Şcoala nr. 25 şi Şcoala nr. 4.

Datele arată că din cei aproximativ 3.800 de copii aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare, au fost înscrişi până vineri, 19 aprilie, 3.387, reprezentând aproape 90 la sută din totalul copiilor de vârstă preşcolară.

Din cele 3.387 de cereri de înscriere, doar 95 au fost depuse online şi 88 dintre ele au fost validate până la această dată.

Din totalul celor înscrişi, 473 au optat pentru clasele cu predare în limba germană, 12 pentru maghiară, 2.890 pentru limba română şi 12 pentru clasa pregătitoare cu program step by step.

La clasele cu predare în limba germană cererile au depăşit numărul de locuri disponibile în şcolile Nicolae Iorga, la Liceul Pedagogic, Şcoala nr. 2 şi

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

la 7 şcoli din oraş s-au ocupat toate locurile pentru clasa pregătitoare. 90 la sută din copii au fost înscrişi  la 7 şcoli din oraş s-au ocupat toate locurile pentru clasa pregătitoare. 90 la sută din copii au fost înscrişi

Ultima oră

Comentariul meu