Propunerea deputatului Remus Cernea de a nu se mai finanţa bisericile din bugetul naţional a stârnit reacţii între feţele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţia (ÎPS) Sa Laurenţiu Streza, Mitropolit al Ardealului, a declarat la Sibiu că banii pe care îi primeşte biserica sunt mai puţini decât cei care se întorc la bugetul de stat prin impozitarea veniturilor.

”Nu ne plăteşte statul salariu, ci o contribuţie. Nu ne construiește noi biserici, ci ne ajută. Și sprijinul acesta va fi permanent. E ușor să dai declarații dintr-acestea și să te îmbogățești printr-o decizie, luând de la alții unde tu n-ai dat nimic. Contribuția pe care statul ne-o dă nouă e mai mică decât impozitul pe care îl plătim noi pe tot salariul. Statul dă ceva, noi completăm din altă parte și impozitul se plătește pe tot salariul, iar impozitul este mai mare decât contribuția pe care ne-o dă statul. Sau, așa cum s-a comentat despre construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Catedrala costă cât opt kilometri de autostradă românească. Deci în momentul în care spui un astfel de lucru, taci din gură și te-ai oprit”, a declarat Laurențiu Streza.

Declarațiile lui Streza merg și mai departe și acesta atrage le atrage atenția deputaților care se

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

îps laurenţiu streza: biserica plăteşte impozite mai mari decât contribuţia pe care o primeşte de la bugetul naţional  îps laurenţiu streza: biserica plăteşte impozite mai mari decât contribuţia pe care o primeşte de la bugetul naţional

Ultima oră

Comentariul meu