Trei bărbați domiciliați în Avrig au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal pe o proprietate privată din apropierea Oltului, cu plase monofilament și cu undițe cu parașută.

Cei trei bărbați au fost surprinși la braconaj chiar de proprietarii laucurilor din zonă. Un pescar a sunat la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Sibiu și a anunțat că trei braconieri pescuiesc ilegal și în plină perioadă de prohibiție cu plase de monofilament pe un lac din satul Colun.

La fața locului au ajuns după aproximativ o oră și jumătate proprietarii lacului respectiv.

”Noi avem acolo 32 de hectare de teren pe care sunt câteva lacuri în apropierea râului Olt. Ne-a sunat cineva și ne-a  spus de acești braconieri. Am anunțat poliția din Porumbacu de Jos și ne-am deplasat și noi la fața locului. Efectiv cei trei scoteau plasele din lac și aveau și undițe speciale cu parașute. I-am prins la fața locului în flagrant. A venit poliția, i-a legitimat. Oamenii și-au făcut din plin datoria. Este revoltător ce se întâmplă. Este în plină perioadă de prohibiție… S-a mai întâmplat să găsim plasele puse pe lacuri. Noi trimitem oameni zilnic în patrulare ca să facem față acestor braconieri. Acum să răspundă în fața legii pentru faptele lor”, a explicat Băra Ioan, unul dintre proprietarii lacurilor din zona Colun.[nggallery id=992]

Cercetați pentru furt calificat și braconaj

IPJ Sibiu a confirmat faptul că trei bărbați din Avrig au fost prinși la braconaj pe o proprietate privată. ”Este vorba  de trei adulți care amplasaseră două plase monofilament de aproximativ 300 de metri, de pe un mal pe celălalt. Una din plase avea în ea aproximativ 3 kilograme de pește. Aceștia sunt acum cercetați pentru furt calificat și pentru braconaj psicicol”, a explicat Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu. Aceștia riscă pentru furt calificat închisoare de la 1 la 5 ani.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu