Poliţiştii de la Crimă Organizată Sibiu au formulat o propunere de urmărire penală pe numele unui medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care l-a îngrijit pe bărbatul de 62 de ani mort anul trecut, în luna aprilie, după ce a căzut pe scări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu (IPJS), Luciana Balteş, propunerea s-a făcut pentru ucidere din culpă.

În urma cu un an, medicul a fost sancţionat cu avertisment scris şi o reducere a salariului de 10 la sută pentru trei luni de zile, de conducerea spitalului, în timp ce Colegiul Medicilor i-au acordat un vot de blam.

O anchetă a început atunci şi la Poliţia judeţului.

La acea dată, certificatul medico-legal a aratat că decesul bărbatului a survenit din cauza unei hemoragii cerebrale cauzate de o lovitură la cap. Bărbatul era bolnav de cancer şi a fost internat la spitalul judeţean din Sibiu pentru un control. A căzut pe scări şi s-a lovit la cap, fiind însoţit de un brancardier.

Familia bărbatului spune că medicii nu i-au acordat îngrijirile medicale necesare după ce a căzut, fiind trimis acasă fără a i se face radiografii. La scurt timp, bărbatul a intrat

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

medic urmărit penal pentru ucidere din culpă în urma decesului unui pacient, anul trecut  medic urmărit penal pentru ucidere din culpă în urma decesului unui pacient, anul trecut

Ultima oră

Comentariul meu