Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS) şi cei ai Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au cerut, în cadrul întâlnirii grupului de lucru pe căpuşe de joi, reînfiinţarea băilor pentru îmbăierea animalelor ca o măsura în faţa înmulţirii neaşteptat de mare a familiilor de căpuse în acest an.
Animalele sunt printre vectorii principali de transmitere a căpuşelor, iar înţepătura acestora poate duce la declanşarea bolii Lyme la oameni.
Precizările au fost făcute la întâlnirea bilunară a Grupului de lucru pe căpuşe ce a avut loc joi, 18 aprilie, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Sibiu. La întâlnire au luat parte reprezentantii ai Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, ai Inspectoratului Teritorial De Muncă, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, ai Universităţii “Lucian Blaga”, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară Sibiu, alături de prefectul Ovidiu Siterlli.
Concluzia grupului de lucru a fost că trebuie să se intervină cu substanţe chimice pentru exterminarea familiilor de căpuşe, masură ce se impune doar în condiţii extreme, din cauza efectelor nocive pe care aceste substanţe le au asupra mediului.
Reprezentantul Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, dr. Ioan Albu a declarat că multitudinea de căpuşe depistate în zonele verificate până la această dată îl …
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu