De la începutul lunii aprilie, de când a intrat în vigoare coplata în sistemul sanitar, la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu (SCJUS) s-au externat 322 de pacienţi, care au achitat, conform noilor reglementări, 5 lei la externare.

Suma strânsă a fost de 1610 lei. Consiliul Administrativ a hotărât ca aceşti bani să fie folosiţi pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare.

”Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu informează că sumele de bani încasate în urma coplăţii sunt destinate pentru suplimentarea bugetului alocat pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare, necesare pacienţilor internaţi în unitatea noastră sanitară”, comunică reprezentanţii SCJS.

Cuantumul sumei pe care fiecare pacient trebuie să o achite la externarea a fost stabilită la plafonul minim prevăzut de lege, de cinci lei, la începutul unii aprilie.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

coplata a adus spitalului judeţean 1610 lei cu care se vor cumpăra medicamente şi materiale sanitare  coplata a adus spitalului judeţean 1610 lei cu care se vor cumpăra medicamente şi materiale sanitare

Ultima oră

Comentariul meu