În încercarea de a crea cât mai multe locuri de parcare în Sibiu, reprezentanţii municipalităţii au uitat să mai respecte şi legea. Astfel că, în ultimii ani, au apărut locuri de parcare la nu mai puţin de 17 centimetri distanţă de trecerile de pietoni.

Potrivit legii, ”se interzice oprirea voluntară pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 de metri înainte şi după acestea.” În plus, staţionarea este interzisă în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară. Asta ar însemna practic că, de o parte şi de alta a trecerilor de pietoni, nu ar trebui să existe amenajat niciun loc de parcare la mai puţin de 25 de metri.

În Sibiu, însă, trecerile de pietoni se fac, în majoritatea cazurilor, chiar lângă trecerea de pietoni.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu (IJPS) spun că şi-au dat avizul pentru trasarea locurilor de parcare, însă au menţionat că trebuie respectată legislaţia în vigoare.

”Avizul Poliţiei Rutiere privind amenajare spaţiilor de parcare de către administratorul drumului public a fost dat cu obligativitatea respectării tuturor normelor legale în vigoare, inclusiv a prevederilor 142 şi 143 din Hotărârea de Guvern 1391/2006 privind oprirea şi staţionarea vehiculelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

primăria sibiu nu respectă legislaţia la trasarea locurilor de parcare, iar poliţia sibiu nu vede acest lucru  primăria sibiu nu respectă legislaţia la trasarea locurilor de parcare, iar poliţia sibiu nu vede acest lucru

Ultima oră

Comentariul meu