Şi în acest an, sâmbătă, 27 aprilie 2013, de la ora 19.00, după Slujba Vecerniei, în Catedrala Mitropolitană din municipiul Sibiu, va avea loc un concert inedit, de muzică religioasă, pricesne, cu participarea cunoscuţilor interpreţi de muzică populară, Mariana Anghel şi Ionuţ Fulea, împreună cu cunoscutul actor, Dorel Vişan, protopsaltul Petre Moise , alături de grupul cameral instrumental ‘Cantores’ şi un grup vocal mixt.

Acest eveniment este o oportunitate extraordinară pentru sibieni de a se întâlni cu actorul Dorel Vişan, care este printre primii 12 scriitori de psalmi din lume. În această calitate, a fost premiat la Madrid şi la Vatican.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu a va găzdui concertul de pricesne, la care va asista Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de un numeros public.

„Este un moment deosebit, din Postul Paştilor, care va avea loc după ora 19.00, după terminarea Slujbei Vecerniei. Aşa cum şi anul trecut, foarte mulţi credincioşi au venit la concertul de pricesne, cântări psaltice şi poezie creştină, ne aşteptăm ca şi în acest an, sibienii să vină la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, în număr mare”, a declarat Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Sufletul concertului de pricesne, îndrăgita interpretă de muzică populară, profesoară şi la Şcoală Populară de Arte şi Meserii din Sibiu, Mariana Anghel, i-a invitat pe sibieni la concertul din 27 aprilie 2013, care va avea loc într-o atmosferă ce prefigurează Săptămâna Patimilor şi Învierea Domnului.

Interpreta de muzică populară Mariana Anghel a explicat că, „pricesnele fac parte din creaţia oamenilor din satele transilvănene. Această creaţie a fost ulterior acceptată şi introdusă de preoţi, la terminarea Slujbei de Liturghie, duminica. Există foarte multe sate din Transilvania, unde toată suflarea din biserică cântă pricesnele, fiind vorba de un moment înălţător”.

Ultima oră

Comentariul meu