Cercetatorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite au realizat un studiu pentru a afla ce ii determina pe oameni sa consume bere.
Berea contribuie la eliberarea in creier a unei substante chimice – dopamina, supranumita substanta fericirii – care ii determina pe oameni sa isi doreasca sa consume si mai mult din aceasta bautura.
Gustul de bere – chiar varietatile fara alcool – poate sa stimuleze productia de dopamina din creier, afirma savantii americani, informeaza dailymail.co.uk.
Persoanele in ale caror familii au existat cazuri de alcoolism prezinta concentratii mai mari de dopamina – un neurotransmitator asociat cu centrii cerebrali ai recompensei si ai placerii.
Medicul Karen Kareken, de la Indiana Alcohol Research Center, implicata in acest studiu, a spus: "Credem ca acesta este primul experiment pe oameni care a aratat ca un singur pahar cu bere, fara niciun efect de intoxicatie cauzat de alcool, poate sa stimuleze activitatea dopaminei in centrii cerebrali ai recompensei".
Studiul a fost realizat prin scanarea creierelor a 49 barbati, dupa ce acestia au baut bere si dupa ce bausera Gatorade, o bautura pentru sportivi.
Rezultatele au evidentiat o activitate cerebrala mult mai intensa creata de dopamina dupa consumul de bere decat dupa consumul de Gatorade.
Participantii …
Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro