Ingrediente:

Tocana cu dovlecel, fasole si bulgur

-200 g fasole mixta

-50 g linte

-50 g boabe porumb

-70 g bulgur

-2 dovlecei

-1 ceapa mare tocata

-2 catei de usturoi

-zeama de la o lamaie

-marar si patrunjel

-ulei de masline

-foi de dafin

-sare

-piper

Fasolea mixta se lasa la inmuiat in apa peste noapte. A doua zi, fasolea se fierbe 10 minute, apoi se clateste bine. Bulgurul se spala in trei ape, se lasa la inmuiat 30 minute in apa rece, dupa care se scurge apa din bulgur strangand bulgurul inmuiat in pumn.

Se spala lintea. Intre timp se incalzeste ulei de masline intr-o cratita, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga fasolea, lintea, bulgurul, foile de dafin si se amesteca bine.

Se adauga apa indeajuns pentru a fierbe fasolea si lintea, dar nu ca la o supa. Se fierbe 35 de minute.

Se adauga dovleceii spalati si taiati in felii groase de 2-3 cm. Se mai fierb 5-10 minute sau pana cand legumele devin moi. La final se adauga porumbul, zeama de la lamaie, sare si piper. Se serveste cu marar, patrunjel tocat si salata de rosii. Pofta buna!

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

Tocana cu dovlecel, fasole si bulgur  Tocana cu dovlecel, fasole si bulgur

Ultima oră

Comentariul meu

Publică