Executivul de la Mediaş, în speţă primarul Teodor Neamţu şi viceprimarul George Petrescu a participat luni la demararea acţiunii de plantare de puieţi, ce se înscrie în procesul de împădurire a mai multor zone din municipiul de pe Târnava Mare.

În total vor fi plantaţi 12.600 de puieţi printre care stejari, frasini, paltini şi salcâmi. Scopul principal al acestor acţiuni îl reprezintă consolidarea terenului şi menţinerea unui mediu verde în Mediaş.

“E o tradiţie să împădurim şi încercăm să stabilizăm dealurile din jur. Se fac plantaţii complete dar şi umpleri de goluri. Aş vrea să reamintesc că din 2008 şi până în 2012, Mediaşul a plantat 18,7 hectare de pădure şi încă 4 hectare de completare, materializate în 100.000 de puieţi. Anul acesta vom planta 2,5 hectare. După plantare vor urma acţiuni de tratare cu îngrăşăminte complexe şi încetul cu încetul, pădurea Mediaşului se îmbogăţeşte”, a declarat Teodor Neamţu.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

edilii medieşeni stabilizează dealurile prin plantarea de puieţi  edilii medieşeni stabilizează dealurile prin plantarea de puieţi

Ultima oră

Comentariul meu