Activitatea de informare a polițiștilor a dat roade, pentru că informațiișle primite i-au dus către un bărbat de 56 de ani din Jina, care deținea și comercializa ilegal țigări.

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor şi Poliţiei Oraşului Miercurea Sibiului au identificat la stâna suspectului – S. Dumitru, situată pe raza localităţii Miercurea Sibiului, cantitatea de şase cartuşe a câte 200 ţigarete vrac fiecare (total 1.200 ţigarete), pentru care acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă sau documente privind deţinerea sau circulaţia în regimul accizabil din Romania.

Ulterior, în baza investigaţiilor efectuate, poliţiştii sibieni au identificat furnizorul de ţigarete, iar în urma activităţilor specifice şi a colaborării cu poliţiştii rutieri şi comisarii D.J.A.O.V. Sibiu s-a reuşit identificarea acestuia, în trafic.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat în maşina furnizorului – C. Daniel, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Călăraşi, cantitatea de  60 de cartuşe a câte 200 ţigarete vrac fiecare (total 12.000 tigarete), disimulate în interiorul şi în portbagajul maşinii. Ţigaretele identificate nu aveau aplicate timbre fiscale valabile pe teritoriul României, fiind ambalate în cartuşe, pentru care atât C. Daniel cât şi pasagerul aflat împreună cu acesta în autoturism nu au putut prezenta documente de provenienţă ori documente privind deţinerea sau circulaţia în regimul accizabil din Romania.

Cantitatea de 13.200 ţigarete precum şi autoturismul folosit au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul cauzat este în valoare de 8.000 lei.

Investigaţiile în acest dosar sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, C. Daniel şi I. Mihai fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere de ţigarete peste limita prevazută de lege, fără a purta timbru de marcaj fiscal valabil pe teritoriul României.

 

Ultima oră

Comentariul meu