Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) au sancţionat firma de construcţii unde sunt angajaţi cei doi bărbaţi care sâmbătă, 13 aprilie, au căzut de pe o schelă, de la 10 metri înălţime.

Potrivit şefului Serviciului control securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Sibiu, Mihai Măgdoiu, firma a fost amendată pentru nerespectarea unor „indicaţii tehnice”.

„Ei au deplasat schela fără să dea jos muncitorii de pe ea. Nu ai voie să mişti o schelă mobilă înainte să dai jos oamenii de pe ea. Pentru asta au fost sancţionaţi”, a declarat Mihai Măgdoiu.

Potrivit acestuia, evenimentul nu a fost catalogat drept accident de muncă, întrucât cei doi bărbaţi de 38, respectiv 54 de ani, nu au suferit vătămări corporale grave care să ducă la incapacitate de muncă. Sancţiunile au fost, însă, acordate, pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă.

Măgdoiu a declarat, de asemenea, că reprezentanţii firmei de construcţii au prezentat luni, inspectorilor de muncă, acte prin care au arătat că cei doi bărbaţi au fost externaţi. De asemenea, au fost informaţi că şeful de echipă, cel care a cerut mutarea schelei, va fi destituit.

Cei doi muncitori lucrează la o firmă de construcţii  care lucrează în subantepriză la

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

itm: sancţiuni pentru firma la care lucrează cei doi muncitori care au căzut de la 10 metri înălţime, la racoviţa  itm: sancţiuni pentru firma la care lucrează cei doi muncitori care au căzut de la 10 metri înălţime, la racoviţa

Ultima oră

Comentariul meu