Două noi experimente – unul care implică oameni, iar celălalt animale – sugerează că exerciţiile fizice făcute cu regularitate pot îmbunătăţi substanţial memoria, spun specialiştii americani de la Salk Institute for Biological Studies din California, citaţi de Mediafax.

Aceştia mai susţin şi că diferitele tipuri de exerciţii fizice pot afecta creierul în mod diferit, însă important este că aceste exerciţii contribuie la îmbunătăţirea memoriei mai ales la acele grupuri care se confruntă cu riscul declinului cognitiv.

Prima descoperire în acest sens a fost făcută în anii ’90, de către cercetătorii de la Salk Institute for Biological Studies din California. În cadrul cercetărilor de laborator, şoarecii implicaţi în studiu au fost supuşi unor exerciţii fizice, la finalul acestora constatându-se că, în cazul acelora care nu au alergat, zona creierului care controlează memoria suferise un declin. În schimb, în cazul animalelor care au alergat, s-a constat o îmbunătăţire a memoriei.

Începând cu acea descoperire, oamenii de ştiinţă şi-au concentrat eforturile pentru a înţelege exact cum, la nivel molecular, exerciţiile fizice pot îmbunătăţi memoria, dar şi modul în care toate tipurile de exerciţii fizice, printre care şi acelea care ajută la pierderea în greutate, sunt benefice pentru memorie.

Astfel, un alt studiu, mai

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

exerciţiile fizice contribuie la îmbunătăţirea memoriei  exerciţiile fizice contribuie la îmbunătăţirea memoriei

Ultima oră

Comentariul meu