Detinutii de la inchisoarea Guantanamo, dintre care cateva zeci sunt in greva foamei, au fost separati sambata in celule individuale dupa o revolta care a determinat autoritatile sa traga cu gloante de cauciuc neletale, au anuntat autoritatile militare.

Comandantul “a ordonat transferarea detinutilor din celule comune in unele individuale in tabara 6 pentru a asigura sanatatea si siguranta acestor detinuti”, a anuntat purtatorul de cuvant al inchisorii, Robert Durand, intr-un comunicat.

“Aceasta actiune a fost adoptata ca raspuns la eforturile detinutilor de a limita capacitatea garzilor de a-i supraveghea acoperind camerele de supraveghere, ferestrele si peretii de sticla”, a explicat el.

Gardienii au intervenit pentru a inlatura aceste obstacole, dar “unii detinuti au rezistat cu ajutorul unor arme improvizate, iar ca raspuns au fost trase patru gloante «mai putin letale»”, a declarat el, fara a preciza tipul acestora.

“Gardienii sau detinutii nu au fost raniti grav”, potrivit aceleiasi surse, care nu a oferit detalii.

Avocatul celor doi kuwaitieni aflati in greva foamei, locotenent-colonelul Barry Wingard, a deplans folosirea fortei, intr-un e-mail trimis AFP.

“Actiunea responsabililor inchisorii este exact inversul a ceea ce cred ca ar fi trebuit facut. Greva foamei ar fi fost incheiata astazi” daca exemplarele din Coran ale acestor barbati nu ar fi fost

Citește mai departe pe: Cap Limpede

revolta la inchisoarea guantanamo! autoritatile au tras cu gloante de cauciuc!  revolta la inchisoarea guantanamo! autoritatile au tras cu gloante de cauciuc!

Ultima oră

Comentariul meu