Sibienii care cauta ingredinte mai deosebite, pe care nu le gasesti in orice magazin, s-au obisnuit sa treaca pe la standul celor de la “Cosmin`, asezat pe galeria hypermarketului Carrefour. Clientii vin in general pentru verdeturi, dar si pentru condimente precum piperul roz, coriandrul, anasonul si cardamonul.

84 de condimente si verdeturi, de la cele mai cunoscute in bucataria traditional romaneasca, pana la cele folosite doar in preparatele bucatariei asiatice, pot fi achizitionate aici la preturi care variaza intre 2 lei si 15 lei.

`Cel mai bine, dintre condimente, se vand piperul roz si piperul amestec, coriandrul si vegeta fara gluten, iar cei care cumpara sunt sibienii tineri. Verdeturile se vand foarte bine, curry si curcuma (tumeric) se vand zi de zi, iar patrunjelul, cimbrul, mararul si amestecurile pentru preparatele traditionale romanesti, au de asemenea mare cautare`, spune Madalina, vanzatoarea de la standul cu condimente.

Produsele mai scumpe ca vanilia si sofranul se vand mai greu – vanilia costa 15 lei si se vinde la bucata, ca si sofranul care este putin mai ieftin – 12, 40 lei bucata.

Desi nu au preturi foarte scazute, si anasonul intreg si cardamonul cunoscut si sub denumirea de fructul pasiunii, sunt foarte cautatea de clienti.

De la

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

gusturi unice in peste 80 de tipuri de condimente  gusturi unice in peste 80 de tipuri de condimente

Ultima oră

Comentariul meu