Un final de săptămână ceva mai cald decât celelalte, dar dacă e să ne luăm după meteorologi, puțin udat de ploaie. Că afară va fi frumos sau nu, Sibiul oferă alternative pentru petrecerea timpului liber. Iată câteva propuneri:

Vineri seara începe cu o prezentare de carte la Librădia Erasmus. Evenimentul începe la ora 18, iar ”protagoniștii” sunt Doru Pop și cartea sa ”O telenovelă socialistă”.

Dacă aveți chef de o piesă de teatru, mergeți la Sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor. La ora 19 începe spectacolul ”Vulpoiul”, în regia lui Florin Zamfirescu. Prețul unui bilet este de 10 lei și de 5 lei cu reducere. Acolo unde se gaseste doar o singura femeie, ea se numeste obligatoriu Eva…Când apare si a doua femeie, deja se naste feminismul, cu toate complicatiile sale.Într-o cabana izolata se retrag doua femei tinere care hotarasc sa se rupa de lumea dezlantuita de dupa un razboi devastator si dezumanizant. Locuiesc si se întretin singure si îsi organizeaza existenta asa cum pot. Sunt foarte bune prietene pâna când apare barbatul, sarpele, asa cum îl caracterizeaza în final una dintre ele pe pustiul obraznic, si timid totodata, pe care sunt nevoite sa-l primeasca sub acelasi acoperis.
Procesul de constiinta complicat care se petrece sub acoperisul cabanei izolate constituie o provocare care se sfârseste cu… ceea ce veti vedea urmarind spectacolul „Vulpoiul” .

Sâmbătă, de la ora 11, la Teatrul Gong, începe spectacolul pentru copii ”Greierele aproape faimos”. Piesa dureaz 50 de minute și este recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Greierele aproape faimos este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine. Copiii vor fi încântaţi de marionete, personaje, intrigă, precum și de atmosfera veselă a spectacolului. Din dorința sa de a deveni celebru, Greierele, personajul principal interpretat de Mihaela Grigoraș, trece prin mai multe întâmplări alături de prietenii săi. El stăruie în dorinţa de a face performanţă în muzică şi reuşeşte în final să-şi împlinească visul, prin muncă şi perseverenţă.
Seara, de la ora 19, la Teatrul Radu Stanca, se joacă ”Încurcă-i drace!”, după Ray Cooney, în regia lui Șerban Puiu. Prețul unui bilet este de 20 de lei și 10 lei cu reducere.

Dacă ați pierdut spectacolele de sâmbătă, nu e nimic, pentru că se joacă și duminică. Astfel, la Teatrul Gong, tot de la ora 11, începe ”Greierele aproape faimos”, iar de la ora 19, la Teatrul Radu Stanca se joacă ”Încurcă-i drace!”, după Ray Cooney, în regia lui Șerban Puiu. Prețurile biletelor sunt aceleași ca și la reprezentațiile de sâmbătă.

Atât sâmbăta, cât și duminica, de la ora 10, se deschid expozițiile din oraș. La Primăria Sibiu are loc expoziția de pictură ”De la natură la artă și viceversa”, la Casa Artelor puteți vedea ”Strădaniile colecționarului”, expoziție dedicată colecționarului Horst Klusch. La Muzeul Franz  Binder puteți afla mai multe despre Japonia din expoziția ”Matsuri și Kagura- sărbători și dansuri sacre în Japonia”, iar la Casa Albastră este deschisă expoziția ”Istorie, artă și cultură franceză (sec. XVI-XIX)”. ”Obsesia Facebook” poate fi văzută la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal, iar ”Legendele Naturii” pot fi aflate de la Muzeul de Istorie Naturală.

 

Ultima oră

Comentariul meu