Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) din Sălişte s-a extins cu un corp nou de clădire construit cu finanţare europeană, creând astfel 43 de locuri de cazare în plus, care vor fi date în folosinţă din luna mai. Până în prezent s-au înregistrat deja 46 de cereri de cazare în acest sens.

”Construirea corpului nou de clădire a dus la dublarea capacităţii noastre de cazare. Este o unitate specială, fiindcă aici se asigură şi asistenţă socială şi medicală. Sunt cazuri de asistenţă socială care lipseau de pe harta socială. Este o cerere mare în această zonă, ele au apărut în ultimii şapte, opt ani de zile şi cred că ele conduc la o asistenţă socială bună. Degrevează în acelaşi timp şi spitalele, fiindcă aceste cazuri aglomerau spitalele şi locul lor este aici”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu(CJS), Ioan Cindrea.

În noua clădire, compusă din parter, etaj şi mansardă, există 19 saloane cu grupuri sanitare proprii. La parter funcţionează cabinetul medical, sala de tratament şi o morgă cu ieşire separată, iar la etaj şi mansardă au fost prevăzute, pe lângă saloanele pacienţilor, câte o sală de mese şi cabinetele asistentelor.

Noua clădire nu a fost utilată cu bucătărie şi lift, urmând

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

centrul de asistenţă medico-socială sălişte s-a extins. noile locuri de cazare vor fi date în folosinţă din mai  centrul de asistenţă medico-socială sălişte s-a extins. noile locuri de cazare vor fi date în folosinţă din mai

Ultima oră

Comentariul meu