Vineri, 12 aprilie 2013, la ora 13, în Sala de Expoziţii Temporare, din curtea a doua a Palatului Brukenthal, va avea loc deschiderea expoziţiei intitulate Semn, Simbol, Semnificaţie, realizată de artista Doina Reghiş Ionescu.

Expoziţia Semn, Simbol, Semnificaţie, organizată în spaţiile Muzeului Naţional Brukenthal, este o confirmare a calităţii artei semnată Doina Reghiş Ionescu şi a prestigiului de care artista se bucură în cadrul vieţii artistice contemporane din România.

Cele aproape cincizeci de lucrări aflate pe simeza expoziţiei probează formula de sinteză între pictură şi artă decorativă la care recurge artista, în demersul prin care îşi exprimă personalitatea creatoare.

Într-o descendenţă a celor mai rafinate şi spectaculoase realizări ale decorativismului, cea a Artei 1900, preluând inspirat motive din lumea vegetală şi a entomologiei, cu o preferinţă spre delicatele lepidoptere, Doina Reghiş Ionescu ne invită într-o lume a vitalităţii şi energiei, a creşterii şi devenirii, a frumuseţii şi metamorfozei, a substanţei vitale însăşi, exprimată în ritmicităţi elegante ale liniei şi formei, delicate stilizări, contururi preţioase de bijutier, cărora li se suprapun câmpuri cromatice rafinate.

Recunoaştem în creaţia Doinei Reghiş Ionescu originalitatea viziunii artistice şi, în acelaşi timp, respectul pentru tradiţie şi istorie, dar şi pentru disciplina formală, generatoare de opere de artă autentice

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu