Filarmonica de Stat Sibiu găzduieşte la Sala Thalia un concert simfonic ce îl are invitat pe pianistul Horia Mihail, eveniment ce face parte din turneul “Pianul Călător”. Concertul va avea loc joi 11 aprilie, de la ora 19,00 și va fi reluat vineri, 12 aprilie la Sala Traube din Mediaş.

Repertoriul ales pentru cele două concerte organizate de Filarmonica de Stat Sibiu cuprinde: “Fantezie pe teme de Mozart ” de Sabin Păutza, “Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian şi orchestră” de L. van Beethoven şi “Simfonia nr. 5 în Si bemol major D485” de F. Schubert. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de maestrul Sabin Păutza.

Prima ediţie a turneului “Pianul Călător” a avut loc în anul 2011, atunci când destinaţia finală a fost Mediaş.

„În ultimele turnee pe care le-am susţinut, am remarcat că infrastructura pianistică lasă mult de dorit în majoritatea marilor oraşe din România. Efectiv nu aveam pe ce să cânt. Am cântat pe instrumente insalubre, vechi. Atunci am venit cu această idee de a găsi un pian pe care să-l recondiţionam şi să-l punem la dispoziţia unei comunităţi”, a spus Horia Mihail.

După două ediţii de succes ale turneului, două oraşe, Mediaş şi Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

„pianul călător” poposește pentru două zile în sibiu și în mediaș  „pianul călător” poposește pentru două zile în sibiu și în mediaș

Ultima oră

Comentariul meu