40 de opere de arta, respectiv tablouri, icoane si carti religioase vechi, sustrase din bisericile italiene de-a lungul timpului, au fost descoperite in cadrul unei anchete a politistilor romani, care s-a derulat in perioada august 2012-aprilie 2013. Doar in casa unui sibian de 32 de ani, anchetatorii au gasit 22 de tablouri si icoane pe panza.

Cele 40 de obiecte de arta fac parte din patrimoniul cultural italian. Din schimbul de date dintre romani si carabinierii italieni pentru protejarea patrimoniului cultural din Monza, Italia, a reiesit faptul ca bunurile intra sub incidenta conventiilor internationale privind bunurile culturale furate sau exportate ilegal.

`Cercetarile au stabilit ca bunurile proveneau din Italia, fiind introduse pe teritoriul Romaniei la sfarsitul anului 2011, fara documente de provenienta sau licenta de export, in scopul comercializarii`, transmite Inspectoratul General al Politiei Romane.

Operele de arta au fost expertizate de catre autoritatile romane, care au stabilit ca apartin unor curente artistice italiene specifice secolelor XVII – XVIII.

Dosar penal pentru sibian

In ceea ce il priveste pe sibianul de 32 de ani, anchetatorii au identificat si ridicat, in urma perchezitiilor domiciliare din 29 septembrie 2012, nu mai putin de 22 de obiecte disparute. Este vorba despre tablouri si icoane pe panza, Mai mult

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

opere de arta din italia, recuperate de politistii romani. 22 de tablouri si icoane, descoperite in casa unui sibian | video  opere de arta din italia, recuperate de politistii romani. 22 de tablouri si icoane, descoperite in casa unui sibian | video

Ultima oră

Comentariul meu