Studentii Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Facultatii de Litere si Arte din Sibiu participa la `Festivalul Shakespeare`, care va avea loc in acest an la Essen, in perioada 10 – 21 aprilie. Festivalului `Shakespeare` isi propune sa analizeze modul in care teatrul si arta actorului contribuie la lumea din jurul nostru, facilitand intalnirea unor studenti de la actorie, ce provin din medii culturale diferite.

Studentii participa la o serie de dezbateri si confruntari artistice organizate sub semnul prieteniei si al dezvoltarii profesionale. Proiectul consta, practic, in prezentarea aceleiasi piese de William Shakespeare, in mai multe variante scenice. Anul acesta participantii au avut ca tema piesa `Romeo si Julieta`.

Constelatia festivalului din acest an este una impresionanta atat din punct de vedere al viziunilor artistice extrem de diferite, cat si din perspectiva geopolitica: alaturi de productia Universitatii de Arta Folkwang din Essen si a Universitatii `Lucian Blaga` din Sibiu, in program figureaza spectacole realizate de Scoala Dramatica `Ludwik Solski` din Cracovia, Universitatea `Columbia` din New York, Academia de Teatru din Shanghai si Academia de Arta Dramatica din Ramallah.

Cele doua reprezentatii ale studentilor sibieni vor avea loc duminica, 14 aprilie, orele 19:00, si respectiv 21:30.

Regia spectacolului ii apartine lui Bogdan Saratean, traducerea Mai mult

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

studentii de la actorie din sibiu prezinta spectacolul `romeo si julieta` la essen  studentii de la actorie din sibiu prezinta spectacolul `romeo si julieta` la essen

Ultima oră

Comentariul meu