„Integrarea totală, soluţia optimă”, a fost tema simpozionului de luni, dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa primarului Daniel Tudor Mihalache, a reprezentanţilor instituțiilor şi organizaţiilor neguvernamentale judeţene precum şi a celor din oraş (Sfatul Bătrânilor, Grupul de dezbateri publice, Grupul de iniţiativă Târnăvioara, elevi, profesori şi cetăţeni ai oraşului).

Anul acesta, invitat special a fost Iulian Preda, consultant pe problemele romilor la Prefectura Sibiu.

Tema dezbătută s-a axat pe necesitatea unei continuităţi în abordarea problemelor romilor, generate de un complex de factori: evidenţa persoanei, sănătate, învăţământ, asistenţă socială, şomaj, ajungându-se până la identificarea şi promovarea modelelor de succes din cadrul etniei.

De aceea, Nicolae Rotar, consilierul local pe problemele romilor, a afirmat că integrarea totală este singura soluţie optimă pentru etnia romă. În încheiere, conducerea primăriei oraşului Copşa Mică a mulţumit public acestuia pentru activitatea depusă în oraş, în cadrul Compartimentului pentru prevenirea marginalizării romilor, pentru implicarea în toate acţiunile desfăşurate pentru comunitatea romă din localitate şi pentru dăruirea şi perseverenţa cu care a încercat să rezolve problemele acestora.

Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

simpozion la copşa mică, de ziua internaţională a romilor  simpozion la copşa mică, de ziua internaţională a romilor

Ultima oră

Comentariul meu