By Andrei

Moldovenii de peste hotare au transferat o suma-record de valuta in primele doua luni ale acestui an. Datele Bancii Nationale a Moldovei arata ca, in aceasta perioada, valoarea transferurilor prin intermediul bancilor a depasit 200 de milioane de dolari.

In februarie, transferurile de peste hotare au depasit 100 de milioane de dolari, cu aproape 10 milioane mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut. Si in ianuarie, suma banilor trimisi din strainatate de catre concetatenii nostri a fost mai mare fata de aceeasi perioada din 2012.

In total, in primele doua luni ale anului, volumul transferurilor de bani a crescut cu peste 20 de milioane de dolari.

In ultimii cinci ani, moldovenii de peste hotare au sustinut economia nationala cu aproximativ sapte miliarde de dolari. Cea mai mare suma a transferurilor a fost inregistrata in 2008 – peste 1,66 de miliarde de dolari.

Un an mai tarziu, din cauza crizei economice mondiale, de peste hotare a ajuns cu aproape jumatate de miliard de dolari mai putin.

Sumele au crescut, ulterior, iar anul trecut in Moldova au fost transferate aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Un raport al Bancii Mondiale arata ca transferurile de valuta catre tarile in curs de dezvoltare urmeaza sa creasca, in Mai mult

Citește mai departe pe: Cap Limpede

peste 200 de milioane de euro trimisi acasa de moldovenii de peste hotare  peste 200 de milioane de euro trimisi acasa de moldovenii de peste hotare

Ultima oră

Comentariul meu