Florin Cioabă, noul preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor (IRU) a declarat luni, 8 aprilie, că va susţine, din poziţia sa, eliberarea de paşapoarte IRU pentru romii din întreaga lume şi va face lobby pentru recunoaşterea internatională a acestora ca şi acte oficiale de identificare.

Potrivit acestuia, romii sunt discriminaţi în Europa şi, deşi sunt programe de ajutorare a acestora, nu întotdeauna este beneficiară doar populaţia de etnie romă.

”De accea vrem ca acest paşaport să fie un instrument, pentru romi, să fie un al doilea document prin care el să demonstreze că este rom. Pentru că este un avantaj să fii rom în Europa pentru că sunt multe programe şi rezoluţii pentru ajutorul romilor, de care nu beneficiază numai romi. Şi din această cauză noi vrem să ne identificăm cu paşaportul respectiv. Cu acest paşaport pe care noi vrem să îl dăm poţi să arăţi că faci parte din această etnie şi poţi să iei compensaţiile de la Holocaust sau alte organizaţii care susţin romi”, a spus Cioabă.

Preţul unui astfel de paşaport este de zece euro şi va fi emis în Letonia, la Riga. Acest paşaport se va elibera doar la cerere şi va avea specificat numele şi Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

florin cioabă susţine eliberarea paşapoartelor pentru romi şi recunoaşterea lor la nivel internaţional  florin cioabă susţine eliberarea paşapoartelor pentru romi şi recunoaşterea lor la nivel internaţional

Ultima oră

Comentariul meu