Politia rutiera s-a „luptat” mereu cu vitezomanii. Pana in 21 aprilie, în conformitate cu calendarul de activităţi preventive TISPOL, poliţiştii rutieri acţionează în cadrul campaniei preventive SPEED, care vizează reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto.

Acţiunile sunt organizate şi desfăşurate în tot judeţul Sibiu, fiind utilizate toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele din dotarea I.P.J Sibiu.

În perioada 01.01-31.03.2013, la nivel naţional, comparativ cu perioada similară a anului 2012, s-au produs pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile meteo-rutiere 343 accidente (-1), soldate cu decesul a 78 persoane (+8) şi rănirea gravă a altor 371 (+11), iar pe fondul vitezei nelegale, în aceeaşi perioadă, s-au produs 27 accidente (-1), soldate cu decesul a 16 persoane (-3) şi rănirea gravă a altor 19 (-3).

 

 

Ultima oră

Comentariul meu