“Gone Wild” sau “Cai sălbatici”, de Dan Cureanu, este o poveste dramatică despre coabitarea dintre om şi natură, o poveste despre omul care este subordonat puterii naturii.

Dincolo de aparenţa unui documentar despre animale care trăiesc în sălbăticie, filmul prilejuieşte o experienţă antropologică profundă şi relevă cu subtilitate fragilitatea mult contestată a ecosistemului nostru.

În labirintul de ape care dă naştere Deltei Dunării pe teritoriul României se află cea mai mare zonă mlăştinoasă a Europei, un paradis pierdut, adăpostind o diversitate de plante şi animale. Cei mai noi locuitori ai săi sunt caii, lasaţi să alerge liber aici cu peste 20 de ani în urmă. Lupta şi dificultăţile lor sunt urmărite prin ochii lui Ivan, un băiat din sat, care s-a ataşat puternic de aceste animale.

Dan Curean a reuşit să surprindă momentul pierderii inocenţei, când binele şi răul se aşează pe poziţii antagonice. Cai sălbatici este un film profund cinematic, cu imagini memorabile din Delta Dunării, care evocă sălbăticia şi fragilitatea unui loc unde oamenii sunt subordonaţi puterii naturii.

Filmul este distins cu premiul Astra Film pentru cel mai bun documentar, competiţia EcoCinematorgrAFF 2012 și va fi prezentat joi, 11 aprilie, de la ora 18,00 la Cinemateca Astra Film din Piața Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

video gone wild, film documentar despre puterea naturii, va fi prezentat la cinemateca astra film  video gone wild, film documentar despre puterea naturii, va fi prezentat la cinemateca astra film

Ultima oră

Comentariul meu